Παιδόκηπος

Ο χώρος

Ο ‘Παιδόκηπος’ αποτελεί την υλοποίηση του στόχου μας σχετικά με την δημιουργία ενός χώρου στο Ηράκλειο, όπου τα παιδιά θα αναπτύσσονται σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον. Η γενικότερη διαμόρφωση του χαρακτήρα και του σώματος του παιδιού και η μακροπρόθεσμη εξέλιξή του σαν άνθρωπος είναι ο πυρήνας μας.

Υιοθετώντας κάποιες από τις αρχές της ελεύθερης εκπαίδευσης (κι όχι προσκολλημένοι σε παλαιικές πεποιθήσεις), συν τις προσωπικές μας αρχές και απόψεις, προτείνουμε έναν ‘Παιδόκηπο’: έναν χώρο όπου το παιδί θα συνυπάρχει με την φύση και τα άλλα παιδιά και θα συνάπτει σχέσεις αγάπης.

Μια ζεστή, άνετη ‘φωλιά’. Βασικά και ακλόνητα χαρακτηριστικά της, η απλότητα, ο ρυθμός, η εμπιστοσύνη και η ευαισθησία, οι διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών, η επαφή. Η εκμάθηση στον ‘Παιδόκηπο’ προσαρμόζεται ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και τον ρυθμό ανάπτυξης των δεξιοτήτων του κάθε παιδιού.

Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάζουν μόνα τους τα παιχνίδια τους από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά. Όπου μέσα από το θεατρικό και το ελεύθερο παιχνίδι θα αναπτύσσουν την φαντασία τους και την αντίληψη της πραγματικότητας. Η εκμάθηση γίνεται βίωμα μέσα στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα εξασκούν το σώμα και την κίνηση τους, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους. Συνεργάζονται και μαθαίνουν να βοηθούν τους γύρω τους, αναλαμβάνουν ευθύνες και παίρνουν πρωτοβουλίες.

Ο ρυθμός είναι κάτι που υπάρχει παντού: στην εναλλάγη μέρας–νύχτας, την διατροφή, την αναπνοή, την ανάπαυση, τις εποχές. Έτσι το κύριο μέλημα του παιδαγωγού-εμψυχωτή είναι η δημιουργία ενός ρυθμού στη καθημερινότητα του παιδιού. Στον ‘Παιδόκηπο’ το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, την καθημερινή ζωή και την παράδοση. Είναι μια μικρή, κοινωνική οικογένεια που βοηθάει στην εξέλιξη του παιδιού μέσα από την διαμόρφωση ενός κατάλληλου περιβάλλοντος γεμάτου αγάπη.

Ένας χώρος όπου η παιδεία είναι και γίνεται τέχνη.

Πρόγραμμα Παιδόκηπου

ΠΡΩΙ

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.00 με 14.00, παιδάκια ηλικίας 2 με 5 «μεγαλώνουν» στον σπιτίσιο χώρο του Παιδόκηπου! Παίζουν, σκαλίζουν, λερώνονται, σκαλφαλώνουν, τραγουδάνε, μαθαίνουν!

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δευτέρα: Συναντήσεις γονέων με την κ. Αθηνά, συζήτηση και μικρές κατασκευές με φυσικά υλικά.

Άλλες Δραστηριότητες

Δράσεις σε σχολεία!

Για μεμονωμένες επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σας προτείνουμε τα εξής προγράμματα:

  • «Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη»
  • «Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου».
  • Κύκλος ψωμιού: διάρκεια 2 ώρες, 5 ευρώ ανά παιδί
  • Εξερευνητές συναισθημάτων: διαρκεί 2 ώρες και το κόστος είναι 4€/παιδί.

~ Σε όλα τα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, με την υποστήριξη ειδικής παιδαγωγού και εμψυχώτριας
~ Οι δράσεις προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών και η θεματολογία ποικίλει.
~ Κάποια από τα προγράμματα και τις δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν και να πραγματοποιηθούν και σε σχολεία ή αλλού. Οι επισκέψεις της ομάδας μπορούν να πραγματοποιούνται σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Ταυτόχρονα η ομάδα Φτου! και βγαίνω… έχει την δυνατότητα να προσφέρει εναλλακτικές, εκπαιδευτικές εκδρομές σε οργανισμούς, εργαστήρια, βιοτεχνίες και στην ύπαιθρο. Τα παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, με την βοήθεια του εμψυχωτή και με εφόδιο τον αυτοσχεδιασμό, γνωρίζουν και μαθαίνουν εμπειρικά και διασκεδαστικά.

Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

[τηλ 695 60 96 222, e-mail: ftoukaivgainw AT gmail . com
(αφαιρέστε τα κενά και αντικαταστήστε το ΑΤ με το γνωστό σύμβολο @ )]

Τον παιδόκηπο θα τον βρείτε στην διεύθυνση:
Ηλία Μόσκου, κάθετος στην Εθνικής Αντιστάσεως, στην περιοχή Μαραθίτης, Ηράκλειο-Κρήτης
από το τέλος της Ούλαφ Πάλμε είναι το 1ο στενό στα δεξιά, ο χώρος βρίσκεται στο τέλος του δρόμου αριστερά
ή συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη:

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: