Πρωινό τμήμα προσχολικής ηλικίας στον Παιδόκηπο

«Η υψηλότερη επιδίωξή μας είναι να προάγουμε ελεύθερους ανθρώπους,
ικανούς να δίνουν οι ίδιοι νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους»
(R. Steiner)

Ο στόχος μας

Από το Σεπτέμβριο του 2012 θα ξεκινήσουμε το πρωινό τμήμα προσχολικής ηλικίας στον Παιδόκηπο. Εκεί, θ’ αρχίσουμε να «καλλιεργούμε» με αγάπη, υπομονή, χαμόγελα και μια ζεστή αγκαλιά, μικρά «σποράκια» με σκοπό να γίνουν ευτυχισμένα παιδιά.
Όπως λοιπόν ο κηπουρός φροντίζει καθημερινά για τον κήπο του, έτσι και η παιδαγωγός γνωρίζοντας τις ανάγκες των παιδιών με βάση την εξέλιξη τους, θα προσφέρει οικειότητα, ζεστασιά και φροντίδα στη μικρή ομάδα παιδιών που θα διαμορφωθεί.
Το μικρό παιδί γίνεται αυτό που είναι το περιβάλλον του, για αυτό και ο Παιδόκηπος θα παρέχει μέσα από την ελευθερία, την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία, τις βάσεις ώστε να γίνει ένας ισορροπημένος, υπεύθυνος άνθρωπος με θέληση για τη ζωή.
Σ’ έναν ήσυχο χώρο με απλά σχέδια και ζεστά χρώματα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με φυσικά υλικά όπως μαλλί, ξύλο, βαμβάκι και χώμα. Μέσα στον κήπο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ανακαλύπτουν με όλες τις αισθήσεις τους.

Ο ρυθμός

Η δράση μας διακατέχεται από ρυθμό ο οποίος λειτουργεί όπως η αναπνοή μας. Προσπαθούμε να δίνουμε νόημα και σκοπό στην κάθε μας κίνηση και η μια δραστηριότητα να ακολουθεί την επόμενη αρμονικά.
Στο πρόγραμμα μας σημαντική θέση κατέχει το ελεύθερο παιχνίδι, η μουσική, το τραγούδι, η κίνηση, ο αυτοσχεδιασμός.
Η επανάληψη βοηθάει το παιδί να νιώσει ασφάλεια. Μέσα από το παιχνίδι και τις εύρυθμες δραστηριότητες αναπτύσσεται η φαντασία και η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα και ο σεβασμός προς τους άλλους.

Οι δραστηριότητες

Στον Παιδόκηπο πιστεύουμε στη δύναμη του κύκλου: οι γιορτές και οι δραστηριότητες γίνονται σε αντιστοιχία με την εναλλαγή των εποχών και περιλαμβάνουν από κηπουρική, μαγειρική, πλέξιμο, ζωγραφική, ελεύθερο παιχνίδι και χειροτεχνίες με φυσικά υλικά, μέχρι σωματική έκφραση και κουκλοθέατρο.

Οι γονείς

Στις μικρές ηλικίες είναι σημαντική η συμμετοχή των γονιών στην ανάπτυξη του παιδιού. Γι΄αυτό προσπαθούμε να εμπλέξουμε τους γονείς στη διαπαιδαγώγηση, ανάλογα με τις δυνατότητες και το χρόνο που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Ελάτε σε επαφή μαζί μας, ώστε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Ηλικίες & ωράριο

Ο Παιδόκηπος θα λειτουργεί για παιδιά 2-5 ετών, καθημερινά από 8.00-14.00 (οι ώρες και οι ημερες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 εώς Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.  Κανονικές διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δεχόμαστε παιδιά καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικό με την εκπαίδευση του παιδιού σας.

Τηλ. 6956096222

E-mail: ftoukaivgainw AT gmail.com (αντικαταστήστε το ΑΤ με @)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: